21 Şubat 2012 Salı

En iyi animasyon film Oscar adayları 2012

5 aday filmden üçünü izleme şansım oldu, beğeni sırama göre değinirsem;

Tono Errando, Javier Mariscal, Fernando Trueba ve Chico & Rita (2010)
Eserin 3 yönetmeninden Trueba, güzel filmi "Belle epoque" (1992) ile hafızamda yer etmişti. "Chico & Rita" 1940'ların Havana'sında müthiş Küba müzikleri eşliğinde bir aşk hikayesi olarak başlıyor. Kader Chico ve Rita'nın yollarını 50'lilerin New York caz kulüplerinde tekrar kesiştiriyor. Charlie Parker, Dizzie Gillespie gibi caz Dünya'sının büyük isimlerinin performanslarına şahit olma ve dönemin atmosferini gözlerimize çekme imkanı sağlıyan film, en iyi film Oscar'ının en güçlü adayı "The Artist"'le, hem bir döneme saygı duruşu olması, hem de anlattığı aşk hikayesiyle oldukça benzeşiyor. Bu iki film, kategorilerinde benim tartışmasız favorilerim.

Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol ve A Cat in Paris (2010)
Paris dekorunda, etkileyici renklerle bezenmiş, güzel anime edilmiş bir hikaye, ancak hırsız, mafya, polis üçgenindeki konu oldukça sıradan. Keşke isminin çağrıştırdığı gibi bir kedinin gözünden Paris hikayesi olsaydı.

Gore Verbinski ve Rango (2011)
Karayip Korsanları serisinin yönetmeni Verbinski'nin yönetmenliğini yaptığı "Rango" iyi anime edilmiş ilginç karakterlere sahip, vahşi batı türüne el atmasıyla da bir animasyon film için özgün ama bizlerin Kemal Sunal filmlerinden bildiğimiz, bir sakarın şans eseri güçlü biri zannedilmesi hikayesi ve işlenişi bana sıradan ve sıkıcı geldi.

Hiç yorum yok: