16 Mart 2010 Salı

Lynn Shelton ve Humpday

Bu sanal güncenin muhtemelen tek takipçisi kardeşimin yazdığı yorumda tavsiye ettiği "Humpday"i izledim ve çok beğendim. Film ve yönetmeni hakkında daha önce bilgi sahibi değildim, çok hoş bir sürpriz oldu.
Çok kaliteli bir bağımsız film örneği ve insanı, evlilikler ve ilişkiler üzerine bir hayli düşündüren bir eser. Uzun süredir görüşmemiş iki arkadaşın hayatları, ayrı kaldıkları zaman zarfında farklı rotalar izlemiş. Bir tanesi bohem ve bağsız bir hayat sürerken, diğeri iş ve eş sahibi yaşıyor. İkisi tekrar bir araya gelip beraber vakit geçirmeye başladıklarında iş ve eş sahibi olan bir zamanlar olduğu gibi tam bağımsız olmadığını (her ne kadar film boyunca bunu kabullenmeye dirense de) fark etmeye başlıyor.
Film o kadar önemli bir konuya o kadar sade, esprili ve yargılamadan yaklaşıyor ki bravo. Bence başarılı evliliğin en önemli sırrı, eşler arasında bu bağımsızlık dengelerinin çok dengeli bir şekilde oturmuş olmasıyla alakalı. Evlilik her iki tarafın da kendi önceki hayatlarını sıfırladıkları bir kurum olmamalı, çünkü bu eninde sonunda ilişkinin bir yerden patlamasına sebep oluyor.
Kaçırılmayacak bir film...

Hiç yorum yok: